Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

FOOD QUIZ(Part 1)

Hello friends hope you all are doing well. After the previous CRICKET QUIZ, I am back today with A DELICIOUS FOOD QUIZ. I get huge response in my last post. I swear you will surely enjoy this set. Without wasting any time let's take a look to the set. 



1. There's a legend that, when Napoleon Bonaparte and his army have been traveling through southern France, they determined to rest for the night close to the town of Bessières. The nearby innkeeper greeted them and presented Napoleon with a dinner of X. The X was so new, delicious and innovative to Napoleon that the next morning, he ordered the townspeople to make a huge X and distribute it among his soldiers. Many people consider that this is how X got here into light as an easy and instant dish. Id what is X.

Ans. Omelette.


2. X is a popular Indian dessert. It is usually cube-shaped or served as flakes, and has a crisp and flaky texture. Formerly, it was sold loose in a rolled paper cone, but in modern days it is sold in tightly formed cube. It was originated specifically in Maharashtra and then spread across the whole India for his sweetness. Tell me what is X.

Ans. Son Papdi.


3. X is a type of stew popular in the Indian subcontinent, Central Asia and Middle East. There are many variations of this dish from one region to another, but the main ingredients are same(Wheat, Barley, Lentils, Meat). X is sold as a snack food in market throughout the year. It is also a special dish particularly among Pakistanis and Indian Muslims during the Ramadan and Muharram months of the Muslim Hijri calendar. Simply identify X.

Ans. Haleem.


4. This vegetarian fast food dish is a present day invention. once, a vendor outside Dadar station in Maharashtra named Ashok Vaidya tried to experiment with sweetened bread and potato fritters. He put a potato fritter among two pieces of sweetened bread and garnished that with garlic chutney and spices. That became an immediate hit amongst his customers and for that reason a new fast food dish was born. Which dish?

Ans. Vada Pao.


5. X is widely referred to as a dish from 'Chinese' cuisine. This is factually incorrect because there is no dish in China by the same name or mode of preparation. Just like the other so called 'Chinese' dishes, X is an Indian invention. In India there are varieties of preparation to complete this delicious dish. Though mainly boneless chicken is used this dish but some also use bone-in chicken too. The funny thing is, it tastes completely different than its name. 

Ans. Chilli Chicken


6. This dish literally means whole chicken because of the fact that the whole chicken piece is marinated for hours and then stuffed with boiled eggs, prepared with various spices. Another meaning of the name of the dish is well done. It was a favorite among the royal families of Awadh and Delhi Sultanate. Ibn Batuta's accounts describe this dish as the favorite of Muhammad bin Tughluq. Name the dish.

Ans. Murg Musallam


7. The exact origin of the X is uncertain. During the Mughal dynasty, the Mughals brought "boneless pieces of cooked meat" called X to India. This food item consisting of pieces of meat or vegetarian alternatives such as paneer. X is very popular in countries such as Great Britain and also throughout the Indian Subcontinent. It is also the favorite dish of the admin of LITTLEQM.
Just give me X.

Ans. Tikka.


8. This is a famous snack food all over the world. In 1932, salesman Herman Lay opened a snack food operation in Nashville, Tennessee. In 1938, he purchased _________ manufacturer "Barrett Food Company" and  renamed it "H.W. Lay Lingo & Company". He used to sell the product from the trunk of his car. In 1944 it became the first snack food manufacturer to purchase television commercials. A 50 gram this snack contains 270 calories, and 17 grams of fat and other nutrients. Simply id the prominent snack.

Ans. Lay's


9. According to food historian K. T. Achaya, X  is found in literature during 17th century. The word X came from Tamil word Champaaram. It is a lentil-based vegetable soup, cooked with pigeon pea and tamarind broth. It is popular in South Indian and Sri Lankan cuisines. X is served traditionally with idli, dosa, vada, rice. But honestly you can eat it with anything you like. Don't wasting any time give me X.

Ans. Sambar


10. Nusret Gökçe is a world-renowned chef, butcher, and restauranter from Turkish who owns a chain of luxury steak houses. But the world knows him as 'Salt Bae' for his technique of preparing and seasoning meat with salt. Many famous person from different field visited to his resturent. Nusret has a signature dish which is almost 275 USD, the dish contained a steak which is encrusted by 24 karat gold leaf. Just tell me what is the name of this dish.

Ans. Gold Steak.

Post a Comment

3 Comments

  1. 1. Omlette
    2. Sonpapdi
    3. Haleem
    4. Vada pao
    6. Murgh Musallam
    7. Chicken Tikka
    9. Sambar

    ReplyDelete
  2. Nice one dude waiting for part 2

    ReplyDelete